Comb felvarrás

A comb emelésénél eltávolításra kerül a felesleges bőr és zsírszövet, amellyel kontúrosabbá és feszesebbé tesszük bőrét.

t

Kinek ajánljuk a comb felvarrását?

Az alkalmas jelölt általában az, akit egészséges életmódja ellenére is zavar megereszkedett combja és változtatni szeretne.  Fontos, hogy tudja a comb plasztika nem fogyaszt, amennyiben még szeretne fogyi vagy esetleg teherbe esni, érdemes a műtétet ezek után elvégeztetni.

R

Combplasztika konzultáció

A combplasztikával kapcsolatos konzultáció során sebészünkkel részletesen átbeszélik az igényeket, lehetőségeket, egészségügyi állapotot, szokásokat és együtt megtervezik a műtét idejét és az azután következő regenerálódási időszakot. Sebészünk meg fogja vizsgálni comját. Minden kérdését nyugodtan tegye fel, azért van a konzultáció, hogy részletes válaszokat kapjon Tőlünk.

Z

Hogyan zajlik a comb felvarrása?

Általában általános altatásban végezzük a combplasztikát. Bizonyos esetekben érdemes előbb zsírszívással kezdeni a beavatkozást. Elliptikus bemetszést ejtünk a comb belső oldalán, szükség esetén még egy függőleges metszést is ejtünk a térd irányába. Ennek szükségessége a feleslegessé vált bőr nagyságától függ. A bőr eltávolítása után összevarrjuk a bőr széleit és kompressziós ruhát adunk páciensünkre.

r

A combplasztikával járó kockáztok

A combplasztika – hasonlóan más nagy műtétekhez – az altatáson kívül más kockázatokkal is járhat:

Vérzés, rossz sebgyógyulás, DVT, tüdőembólia, bőrelhalás. Ezek bármelyike revíziós műtéthez vagy további kórházi ellátáshoz vezethet.

Felépülés combplasztika után

A combplasztikát követően egy-két éjszakát tölt nálunk bent a klinikán. Mindkét oldalt drain csöveket fogunk kivezetni a felesleges vér és egyéb folyadék kivezetése végett. Ezeket 2-4 nap múlva el is távolítjuk gyógyulástól függően. A kompresszós ruhát 6-8 hétig kötelező viselni, ezzel segíti a regenerálódást. A DVT profilaxis injekciót otthoni használatra adjuk, természetesen megtanítva az adagolást. Az első két hétben nagyon fontos a kíméletes életmód, majd sebészünk tanácsokkal fogja ellátni, hogy milyen ritmusban álljon vissza a hétköznapokra és a munka végzésre.

Mennyibe fog kerülni?

Foglaljon időpontot

Küldjön üzenetet!