t

Kinek ajánljuk a nyakplasztikát?

Azok a páciensek, akik zsírosabb, teltebb nyakkal rendelkeznek és ezen szeretnének változtatni keresnek fel minket nyakplasztikával kapcsolatosan. Gyakori probléma az álkapocs vonal hiánya és a bőrfelesleg. Mind ezekben a túlsúly, az öregedés és a genetika is szerepet játszik.

R

Nyakplasztika konzultáció

Az első konzultáció során részletesen átbeszéljük a kórtörténetét, esetleges gyógyszereit. Megvizsgáljuk a nyaki bőrt és az izmok helyzetét. Ezek után fogjuk tudni meghatározni, hogy milyen típusú technikára lesz szükségünk.

Z

Hogyan zajlik a nyakplasztika?

A műtét során a fül előtt metszést végzünk. A felesleges zsírt és bőrt eltávolítjuk.  Esetlegesen szükség lehet nyaki izmok eltávolítására az erősebb, határozottabb nyak – álkapocs vonal érdekében. A nyakplasztika végezhető egyedül is, de akár nyaki zsírszívással vagy arcplasztikával együtt is.

r

A nyakplasztika kockázatai

Szerencsére a nyakplasztika során nagyon ritkán találkozunk szövődményekkel. Mint minden műtét során itt is fennállhat a fertőzés veszélye és az érzéstelenítésre adott reakció.

Előfordulhat (szintén nagyon ritkán) hematoma, illetve idegszálak sérülése átmenetileg.

A sebészeti heg szinte észrevehetetlen.

Felépülés a nyakplasztika után

Ideiglenesen érdemes hidegborogatást alkalmazni és a fejpárnát megemelni (3-4párna magasan), ez rendkívül hasznos műtét után. Műtét után kerülni kell az aspirint és a nem szteroid gyulladáscsökkentőket. A dohányzás késlelteti a gyógyulást. Ne ijedjen meg a kezdeti asszimetriától, teljesen normális.  A legtöbb duzzanat a kezdeti 24-48 órában jelentkezik. A varratokat műtétet követően 7-10 nappal távolítjuk el. A zúzódások 2 héten belül elmúlnak. Kerülni kell a hajlítást, emelést, erőlködést.

Mennyibe fog kerülni?

Foglaljon időpontot

Küldjön üzenetet!