Body lift

A teljes testről történő felesleges bőr eltávolítását jelenti, természetesen a zsírszövettel együttesen (hasról, hátról, oldalakról). Az eredmény egy laposabb, kontúrosabb testhez vezet.

t

Kinek szól ez a beavatkozás?

Általában ezekre a beavatkozásokra az a legalkalmasabb, aki egészséges, de nagy fogyást követően nincs megelégedve testével, nem érzi jól magát bőrében. Sajnos a felesleges bőr máshogyan nem orvosolható, így ilyenkor tanácsos a bodylift eljárást választani, amennyiben már jelentős fogyást nem tervez.

R

Konzultáció

Személyes konzultációnk során részletesen átbeszéljük panaszait és a lehetséges megoldásokat, illetve részletesen feltérképezzük igényeit, szokásait (egészséges életmód, dohányzás, sport, gyógyszerek). Sebészünk megvizsgálja a hátát, hasát. Ezután közösen megtervezzük a műtéti dátumot, és az azt követő regenerálódási időszakot.

Z

Hogyan zajlik a body lift?

A műtét általános altatásban történik, a vízszintes metszés a szemérem felett fut, mindkét oldalra nyúlik és a fenék felett a hátáig nyúlik. Műtét közben, amennyiben szükségessé válik sebészünk dönthet úgy, hogy fenékemelést is végez. Miután eltávolítjuk a felesleges szövetet, a metszési vonalak lezáródnak. A köldök nyílás új helyre kerül. Végül a bőr széleit összevarrjuk és kompressziós ruhát helyezünk fel. Egyes esetekben ezt az eljárást zsírszívással is kombináljuk.

r

Esetleges kockázatok a bodylift során

A bodylift lényegében a hasplasztika kiterjesztett változata, amelynél az altatás kockázatai mellett más kockázatokkal is kell számolni.

Fennállhat a vérzés, a rossz sebgyógyulás, a szabálytalan hegek és a fertőzés kockázata is. Elképzelhető DVT vagy tüdőembólia, esetleg bőr elhalás is. Ezek bármelyike revíziós műtéthez vagy kórházi kezeléshez vezet.

Felépülés a bodylift műtét után

Egy vagy két éjszakát klinikánkon tölt a műtét után. Két oldalt drain csöveket fogunk kivezetni, amelyek a felesleges vért és folyadékot vezetik is. A csöveket a műtét után 2-4 nappal távolítjuk el, gyógyulástól függően. A kompressziós ruhát 6-8 hétig  kötelező viselni. A DVT profilaxis injekciót otthoni hazsnálatra adjuk, természetesen megtanítjuk, hogyan adja be magának. A varratokat két hét múlva eltávolítjuk. Az első két hétben semmilyen megerőltető fizikai munkát nem szabad végeznie. Sebészünk el fogja látni tanácsokkal, hogy milyen ritmusban tud visszaállni a munkába és a hétköznapi életbe.

Esetleges kérdés vagy kérés esetén forduljon hozzánk bizalommal, itt vagyunk Önnek!

Mennyibe fog kerülni?

Foglaljon időpontot

Küldjön üzenetet!