Arcplasztika

Az évek előre haladtával arcunk folyamatos változáson megy keresztük. Csökken a térfogat és bőr minősége is változik. A legtöbb páciensünk arra panaszkodik, hogy arcuk nem tükrözi a lelkükben lévő fiatalságot, ezért keresnek meg minket, hogy segítsünk visszahozni azt a külsőt, amellyel leginkább azonosulni tudnak.

t

Kinek ajánljuk az arcplasztikát?

Azoknak a kedves pácienseink javasoljuk az arcplasztikát, akik e fent említett panaszokkal rendelkeznek, és jól átgondolták a beavatkozással járó következményeket és esetleges kockázatokat.

R

Arcplasztika konzultáció

A konzultáció során plasztikai sebészünk megvizsgálja a bőr szerkezetét, rugalmasságát, vasatagságát. Ezek az információk segítenek a későbbi tervezésben.

Z

Hogyan zajlik az arcplasztika?

Általában a fül előtt és mögött ejtünk bemetszéseket.

Egyes esetekben a nyak zsírszívása is megtörténik az arcplasztikával együtt.

A feleslegessé vált bőrt eltávolítjuk, a bőr széleket finoman összevarrjuk.

r

Az arcplasztika kockázatai

Szerencsére jelentős komplikációk nem sűrűn fordulnak elő. Lehetséges komplikáció a hematoma (vér felhalmozódása a bőr alatt.) A mögöttes idegek és erek sérülhetnek, de legtöbbször ez csak átmeneti ideig tart.

Felépülés arcplasztika után

A gyógyulás mértéke és ideje páciensenként nagyon eltérő. A műtét után pár napig érdemes jegelni a műtéti területet. A duzzanat általában az első 24-48 órában jelentkezik. Az öltéseket a műtét után 7-10 nappal eltávolítják. A zúzódások általában 2 héten belül megszűnnek. A zsibbadás általában pár hónapon belül megszűnik. Kerülni kell a megerőltetést, hajolást, emelést.

Mennyibe fog kerülni?

Foglaljon időpontot

Küldjön üzenetet!