Szépészeti eljárások

A műtét nélküli arcfiatalító eljárások főként a fiatalabb közönségnek szólnak, akik már tapasztalnak ráncosodást, megereszkedő bőrt, de nem szeretnének műtétet, időt és pénzt szeretnének spórolni ezekkel az eljárásokkal mindazok mellett, hogy gyors és megbízható eredményt kapnak.  A legtöbb ilyen eljárás általában csak rendelői látogatást igényel. Sokszor érzéstelenítő adása sem szükséges. Nagyon gyakori és népszerű eljárások: botox, hyaluron savas töltések, szálbehúzások, scarlet és fraxis kezelések.

Botox

Az A típusú botulinum toxin egy neurotoxin, amely megakadályozza az izmok összehúzódását. A toxin az injekció helyén lokálisan működik, így felhasználható az arcizmok összehúzódásának megváltoztatására. Ez a hatás több hónapig tart. Mint mindannyian tudjuk az öregedés előre haladtával kisebb, nagyobb ráncok folyamatosan jelentkeznek, ha nem teszünk ellenük. A botox segíthet az arcvonalak kontúrozásában is. Az injekció beadásának technikája minden orvosnál más és más lehet. A kezelés általában kevesebb, mint 15 percig tart és ambulásan történik. Általában a kezelés után 1-3 nappal érzékelhető a változás. A legjobb hatást a kezelést követő 1-2 hét múlva láthatjuk.

Esetleges nagyon ritkán felmerülő kockázatok: Az injekció helyén történő véraláfutás, fertőzés.

Közeli izmokra történő káros hatás.

Kémiai hámlasztás

Chemical Peel

Az öregedésnek köszönhetően már nem hámlik olyan gyorsan és egyenletesen bőrünk, mint korábban. Az eredmény: ráncos, foltos bőr. A kémiai hámlasztás segít a felszíni bőrréteg leválásában, javítva ezzel a bőr színét és textúráját. Az eredmény a fiatalabb, ragyogóbb bőr.

A kezelés során kémiai oldatot viszünk fel az arcbőrre, a folyamat során bizsergő –akár égő érzést érezhet. Mélyhámlasztás után vazelinnal érdemes bekenni a bőrt.

Bőrpír és pikkelyesedés jelenthet meg a kezelést követően pár napig. Óvakodnia kell a napfénytől a kezelést követően.

Töltés

A SoftTissue töltőanyagok az injekciós termékek gyorsan fejlődő csoportját képezik. Az arc kisebb és nagyobb ráncait kezeljük ezekkel az anyagokkal. Az anyagok telítettséget eredményeznek és visszaállítják az arc eredeti vonásait. A töltőanyag típusától és a befecskendezés mélységétől függően változó az anyagok felhasználása. Kiegyenlítjük a finomabb ráncokat és kitöltjük a mélyebb vonalakat, megnövelhetjük a lágyabb szöveteket (pl:ajkak). Esetlegesen növelhetjük az áll és az arccsontot. Kisebb szemcsemérettel az ajkakat és a kisebb redőket töltjük. Nagyobb szemcseméretű anyagokat mélyebb vonalakba (pl: nasolabialis) töltünk. Főként hyaluronsav tartalmú anyagokat használunk. Az eredmények három hónapig tartanak nagy mozgékonyságú területen (pl ajkak) és maximum kilenc-tizenkét hónapig a nasolabialis területen.  Az allergiás reakciók rendkívül ritkák.

A töltések miatt csak a rendelőben kell találkoznunk, már akár az első konzultáció során el is végezzük a beavatkozást.

Nagyon ritka szövődmények: csomósodás, bőrpír, termékspecifikus mellékhatások, helyi fertőzés.

Szálak

Chemical Peel

Az úgy nevezett biolift, FTC, V-szálak a jelenleg használt legkevésbé invazív arcfiatalító eljárások. Koreában fejlesztették ki, és a Távol-Keleten nagy mértékben használt beavatkozás. Nyugaton szintén gyorsan népszerűvé vált. Tulajdonképpen nagyon apró, finom tűt behelyezését jelenti a bőr alá, különböző irányokba.  Az érzéstelenítő krém felvitele után el is kezdjük a beavatkozást, általában egy óra alatt végzünk. A tűk eltávolítása után nagyon finom felszívódó varratanyag marad. A felszívódási folyamat során a varratszálak kollagénképződést és egyéb bőr elváltozásokat indukálnak, amelyek a bőr megfeszüléséhez – megfiatalodásához vezetnek. Azoknak a pácienseinknek javasoljuk, akiknél az öregedés apró jelei kezdenek feltűnni, de még túl fiatalok nagyobb beavatkozásokhoz. Körülbelül 2-3 hónap alatt fejti ki hatását. Ennyi idő szükséges az új kollagén képződéshez. Az eredmény legfeljebb 1-2 évig tart. A folyamat megismételhető.

Ez a technika nem csak arc, de a test bármely tájékán is alkalmazható. Kombinálható lézerrel, botox-al, és töltőanyaggal is.

A kezelés után előfordulhat pár kisebb folt az arcon ami pár  nap alatt teljesen eltűnik. Érdemes addig is borogatni, nyugtató krémmel ápolni.

Ránctalanítás a kézfejeken

Sajnos az öregedés nem csak az arcunkon tud látványossá válni, kezünket sem kíméli.

A napkárosodás, a száraz és vékony bőr, kiemelkedő vénák és térfogatvesztés mind jelentkező panaszok pácienseinknél. Szerencsére különféle kezelések állnak rendelkezésre, hogy ezeken a panaszokon is tudjunk enyhíteni.

A telítettséget zsírtöltéssel vagy hyaluronsav befecskendezésével orvsoljuk.

A napozást okozta károsodást lézeres kezeléssel vagy kémiai hámlasztással kezeljük.

A kiemelkedő vénák pedig csökkenthetőek vénakezeléssel.

A legtöbb folyamatot többször meg kell ismételjük a kívánt eredmény elérése érdekében.

Mennyibe fog kerülni?

Foglaljon időpontot

Küldjön üzenetet!