Fenékfelvarrás

A fenékemelés vagy fenékfelvarrás az a sebészeti beavatkozás, ahol a fenék kontúrját és alakját javítjuk.

t

Kinek ajánljuk a fenékfelvarrást?

Azoknak a pácienseknek javasoljuk, akik tisztában vannak azzal, hogy ez a műtét típus több rizikóval jár és mégis úgy érzik a fenékfelvarrás segítene nekik elfogadni testüket. Szeretnék a fenék formáját javítani és a megereszkedett bőrt eltávolíttatni. Továbbá nagyon fontos, hogy teljesen egészségesek legyenek.

R

Fenékfelvarrás konzultáció

A részletes kórtörténet elemzése után ki fogunk térni a következő kérdésekre is: Mivel elégedetlen? Milyen formára vágyik? Milyen a bőr típusa, minősége. Fényképeket fogunk készíteni és megvitatjuk az Ön részére rendelkezésre álló lehetőségeket. Amennyiben bizonytalan nagyon szívesen válaszolunk felmerülő kérdéseire. Fontos, hogy itt mindent átbeszéljünk mielőtt döntene.

Z

Hogyan történik a fenék felvarrás?

A műtétet általános altatásban végezzük. Különböző bemetszéseket ejthetünk, ezeket az Ön igényeihez mérten végezzük el. A leggyakoribb bemetszés a derékon és a felső fenék vonalán helyezkedik el. Ezeket a bemetszéseket a legtöbb fehérnemű és fürdőruha is jól fedi. Lehetővé teszi a megereszkedett bőr felemelését valamint egyes zsírszövetek mobilizálását. Egy másik bemetszési forma, hogy a metszést a combok ráncaiba helyezzük el, a combok tetején. Ezzel a technikával kis mennyiségű megereszkedett bőrt lehet eltávolítani. Formásabb megjelenést kölcsönöz. Mindkét technika mellett végezhető zsírszívás is a teljesebb eredmény és a szebb kontúr elérésének érdekében.

r

A fenékfelvarrás kockázatai

A fenékfelvarrás során is, mint minden altatásban végzett műtét során fennáll a fertőződés, hematoma, vérzés, DVT, tüdőembólia, rossz sebgyógyulás kockázata. Specifikusabb kockázatok közé soroljuk a fertőzést, zsírnekrózist, sebek rossz gyógyulását,szeroma kialakulását.

Felépülés a fenékfelvarrás után

A kapott kompressziós ruhát 8 hétig kell viselnie. Az első két hétben kerülni kell a nagyobb fizikai megterhelést, hirtelen mozdulatokat. A varratokat 2 hét múlva el kell távolítanunk. Kontrollra 1, 2 hét és 3 , 12 hó elteltével várjuk.

Mennyibe fog kerülni?

Foglaljon időpontot

Küldjön üzenetet!