Fülplasztika

A fülplasztika foglalkozik a fül alakjával, asszimetriájával és az arcához viszonyított arányával. Sajnos még a minimális asszimetria esetén is sok páciensünk szorong, így a fülplasztikát választják megoldásként.

t

Kinek ajánljuk a fülplasztikát?

Mindazoknak akik elégedetlenek fülük méretével vagy alakjával, elhelyezkedésével.

R

Fülplasztika konzultáció

A fülplasztika konzultáció során nagyon fontos, hogy páciensünk elmondjon mindent, ami bántja fülével kapcsolatosan, hogy reálisan lássuk a helyzetet és fel tudjuk mérni, hogy milyen végeredményre számíthatunk.

Z

Hogyan zajlik a fülplasztika?

Általában a fülplasztikát általános helyi érzéstelenítésben végzik.  A bemetszést általában a fül mögé helyezzük. Innen hozzáférhető a porcos rész, amelynek mozgatásával megpróbáljuk elérni a vágyott végeredményt. Felszívódó varratokkal rögzítjük a porcot új alakjában vagy helyzetében, majd a bőr bemetszését lezárjuk. A fülére kompressziós kötést alkalmazunk, ezt később fejpántra lehet cserélni.

r

A fülplasztika kockázatai

Esetleges kockázatok közé sorolhatjuk a fertőzést, asszimetriát, vérzést, a hegek lassú gyógyulását.

Felépülés fülplasztika után

A beavatkozás után pár órát tölt a klinikán, majd plasztikai sebészünk haza bocsátja. Fontos, hogy betartsa plasztikai sebészünk utasításait. Pár nap múlva cserélünk  kötést, majd egy hét múlva találkozunk kontroll vizsgálaton. A varratokat két hét múlva távolítjuk el a fejpánttal együtt.

Mennyibe fog kerülni?

Foglaljon időpontot

Küldjön üzenetet!