Hasplasztika

A hasplasztika célja a felesleges has bőr és az alatta lévő zsírréteg eltávolítása. Az eredmény laposabb, feszesebb hasfal.

t

Kinek ajánljuk a hasplasztikát?

Az alkalmas jelölt általában az, akit egészséges életmódja ellenére is zavar megereszkedett hasa és változtatni szeretne. A bőrfelesleg az öregedés, a súlyingadozások, a terhesség vagy jelentős fogyás következménye lehet. Fontos, hogy páciensünk a hasplasztikára ne mint fogyási eszköre tekintsen, ugyanis ez nem az. Amennyiben még tervez fogyást vagy közel jövőben terhességet, akkor nem érdemes hasplasztikát végezni.

R

Hasplasztika konzultáció

A hasplasztika konzultáció során sebészünkkel részletesen átbeszélik az igényeket, lehetőségeket, egészségügyi állapotot, szokásokat és együtt megtervezik a műtét idejét és az azután következő regenerálódási időszakot. Sebészünk meg fogja vizsgálni a hasát. Minden kérdését nyugodtan tegye fel, azért van a konzultáció, hogy részletes válaszokat kapjon Tőlünk.

Z

Hogyan zajlik a hasplasztika műtét?

A hasplasztikát általános altatásban végezzük.  A vízszintes bemetszés a szemérem ajak felett fut, mindkét oldalra nyúlik. A felesleges bőrt eltávolítjuk. A köldök nyílást áthelyezzük. A bőr széleit összevarrjuk és a sebet bekötjük és kompressziós ruhát öltünk a páciensre.

r

Hasplasztikával járó kockázatok

A hasi műtét – hasonlóan más nagy műtétekhez – az altatáson kívül más kockázatokkal is járhat:

Vérzés, rossz sebgyógyulás, DVT, tüdőembólia, bőrelhalás. Ezek bármelyike revíziós műtéthez vagy további kórházi ellátáshoz vezethet.

Felépülés a hasplasztika után

A hasplasztikát követően egy-két éjszakát tölt nálunk bent a klinikán. Mindkét oldalt drain csöveket fogunk kivezetni a felesleges vér és egyéb folyadék kivezetése végett. Ezeket 2-4 nap múlva el is távolítjuk gyógyulástól függően. A kompresszós ruhát 6-8 hétig kötelező viselni, ezzel segíti a regenerálódást. A DVT profilaxis injekciót otthoni használatra adjuk, természetesen megtanítva az adagolást. Az első két hétben nagyon fontos a kíméletes életmód, majd sebészünk tanácsokkal fogja ellátni, hogy milyen ritmusban álljon vissza a hétköznapokra és a munka végzésre.

Mennyibe fog kerülni?

Foglaljon időpontot

Küldjön üzenetet!