Mellfelvarrás

A mastopexia, közismert nevén mellfelvarrás a logó mellek megemelését jelenti, a felesleges bőr eltávolításával.

t

Kinek ajánljuk a mellfelvarrást?

Egy nő életében sok dolog történik, aminek hatására a mellek változnak. Az öregedésen felül, a nagyobb súly ingadozás, terhesség, szoptatás mind közrejátsszanak a mellek formájának és alakjának változásában. Amennyiben ezek a változások mind hátrányosak, zavarják Önt a mindennapokban: a mellek megereszkednek, a mellbimból lefelé néznek, a mellei nem elég feszesek – indokolttá válik a mellfelvarrás.

R

Mellfelvarás konzultáció

A mellfelvarással kapcsolatos konzultáció során plasztikai sebészünk részletesen kikérdezi panaszairól melleit illetően és elvárásairól a műtét eredményét érintően. Át kell beszéljék  anamnézisét, szedett gyógyszereit,rossz szokásait. Plasztikai sebészünk megvizsgálja mell bőrét, és melle szerkezetét.  

Ezután átbeszélik, hogy körülbelül mi az az eredmény ami biztonságosan elérhető a műtéttel.

Ezt követően megtervezik az előzetes vizsgálatok és a műtét időpontját is.

Z

Hogyan zajlik a mellfelvarrás?

A mellfelvarrás előtt el kell végezzen pár rutin vizsgálatot: Pl: teljes vérvizsgálat, emlő UH vagy mammográfia. A mellfelvarrást altatásban végezzük.

 

A mellbimbó körül és a mellek alatt bemetszést végzünk, ezek mértéke a felesleges eltávolítandó bőr mennyiségétől függ. A mellbimbót új helyére emeljük. A szövetek eltávolítása után a mellett átformáljuk, varratokat helyezünk el, hogy egybe tartsuk. Szorító melltartót helyezünk fel a páciensre.

r

Mellplasztika esetleges kockázatai:

A mell felvarrása hasonlóan a csökkentéshez kockázatokkal jár, mint a legtöbb műtétnél az altatáson felül előfordulhat vérzés, hematoma, gyenge sebgyógyulás, szabálytalan hegek, fertőzés. Ritkábban előfordulhat a mellbimból érzéketlenné válása, mellek asszimetriája, szabálytalan forma. Továbbá képződhet szeroma,DVT, tüdőembólia, zsír vagy bőrelhalás. Ezek bármelyike revíziós műtéthez vezethet.

Felépülés a mellfelvarrás után

A mellfelvarrást követően egy éjszakát tölt klinikánkon. Mind a két oldalt drain csöveket fogunk kivezetni a feleslegessé vált folyadék kivezetésére. Ezeket másnap kivesszük. A mell duzzadt lesz két-három hétig. A fájdalom és kényelmetlen érzés nem tart tovább öt-hét napnál. Plasztikai sebészünk fájdalomcsillapítókat és egyéb gyógyszereket ír fel. A szorító melltartót nyolc hétig szükséges viselnie. Kerülnie kell nehéz tárgyak emelését, cipelését, hirtelen mozgást. A varratok felszívódnak, de a csomókat szükséges lehet eltávolítani. Az első hat-nyolc hétben érdemes kerülni a testmozgást. Kontrollra várjuk  a műtét után 1-2 héttel, majd 3 hónap elteltével.

Mennyibe fog kerülni?

Foglaljon időpontot

Küldjön üzenetet!