Mellkisebbítés

A túl nagy mellek pszichés és fizikai stresszt is okozhatnak, így az a mindennapi tevékenységünkre is befolyással lehet.

t

Kinek ajánljuk a mellkisebbítést?

Amennyiben úgy érzi, hogy túl nagy mellei fizikailag gátolják Önt, esetlegesen hát – nyak,váll fájdalmat okoznak – jó megoldás lehet a mellkisebbítő műtét.

Továbbá lehetséges, hogy mellei esztétikailag zavarják Önt a mindennapokban, nem talál megfelelő ruhákat, nem érzi kényelmesen magát a bőrében. Ezekben az esetekben indokolt lehet a mellkisebbítés.

R

Mellkisebbítés konzultáció

A mellkisebbítéssel kapcsolatos konzultáció során plasztikai sebészünk részletesen kikérdezi panaszairól melleit illetően és elvárásairól a műtét eredményét érintően.

Át kell beszéljék  anamnézisét, szedett gyógyszereit,rossz szokásait. Plasztikai sebészünk megvizsgálja mell bőrét, és melle szerkezetét.

Ezután átbeszélik,hogy körülbelül mi az az eredmény ami biztonságosan elérhető a műtéttel. Ezt követően megtervezik az előzetes vizsgálatok és a műtét időpontjait.

Z

Hogyan zajlik a mellkisebbítés?

A mellkisebbítés előtt el kell végezzen pár rutin vizsgálatot: Pl: teljes vérvizsgálat, emlő UH vagy mammográfia. A mellkisebbítést altatásban végezzük. A mellbimbó körül és a mellek alján bemetszést teszünk, eltávolítjuk a felesleges zsír és bőrréteget. Nagyon nagy-logó melleknél szükséges a mellbimbó áthelyezése is. Miután végeztünk a bevatakozással, varratokkal zárjuk a mell formálást, szorító melltartót helyezünk fel a páciensre.

r

A mellkisebbítés kockázatai

A mellkisebbítés meglehetősen complex eljárás, így rejt magában kockázati tényezőket is.

Fennállhat hematoma, vérzés, gyenge sebgyógyulás, szabálytalan hegek és a fertőzés kockázata.

Különösebb, nagyon ritán előforduló kockázatok közé  sorolandó a mellbimbó érzékelésének hiánya vagy akár a mellbimbó elvesztése, a mellek asszimetriája.

 

Továbbá képződhet szeroma,DVT, zsír-vagy bőrelhalás, jövőbeli szoptatásra való képtelenség.

Mellkisebbítés utáni felépülés

A mellkisebbítést követően minimum egy éjszakát nálunk szükséges töltenie. Mindkét oldalon drain csőt fogunk elhelyezni, ami éjszakára is marad, majd másnap eltávolítjuk. A mellek az első két-három hétben duzzadtak,majd szépen lejjebb mennek. Plasztikai sebészünk a műtét után fájdalomcsillapítókat ír fel. A felhelyezett szorító melltartót 8 hétig kell viselnie. A varratok felszívódnak az első hónapban, de a csomókat érdemes eltávolíttatni.

Mennyibe fog kerülni?

Foglaljon időpontot

Küldjön üzenetet!