Mellnagyobbítás (implantátummal)

A mellnagyobbítás történhet implantátum segítségével vagy saját zsír feltöltéssel.

t

Mikor érdemes mellnagyobbítást végezni?

Ez a műtét típus, mint majdnem minden plasztikai beavatkozás nagyon személyes kérdés. Mielőtt véglegesen a műtét mellett dönt győzödjön meg róla, hogy valóban ez az amit Ön szeretne, és valóban saját boldogsága miatt szándékozik mellnagyobbítását végeztetni. Amennyiben nem elégedett melle alakjával vagy nagyságávval indokolttá válhat a mellnagyobbítás. Természetesen előfordulhat, hogy térfogatbeli problémák adódnak, akár nagy fogyást vagy terhességet követően. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy Önmagában a mellek megnagyobbítása nem feltétlen orvosolja a megereszkedést, ezért bizonyos esetekben szükséges lehet felvarrásuk is. Természetesen ez a személyes konzultációt követően egyértelművé válik és plasztikai sebészünk segíteni fog meghozni az optimális döntést.

R

Mi fog történni a személyes konzultáción?

A személyes konzultáció során plasztikai sebészünk megvizsgálja  a mellek alakját, nagyságát, valamint a mellbimbók méretét és helyzetét. Természetesen fontos tényező a bőr milyensége is, ezt is számításba vesszük. Fontos kitérni a páciens kórtörténetére (esetleges rákos megbetegedés korábban vagy a családban). Továbbá szükséges megbeszélnünk, hogy terveznek-e terhességet, mikor, hány gyermeket szeretnének. Közvetlen szülés vagy szoptatás után még nem tanácsolt a műtét. Műtét előtt fontos eldöntenünk, hogy mi az a méret/implantátum típus ami leginkább illene Önhöz, illetve hogy hova kerülnek elhelyezésre a szövet és izomzathoz képest. Fontos tudnia, hogy nálunk bármilyen kérdésére azonnali választ tud kapni a műtéttel kapcsolatosan, nagy hangsúlyt fektetünk a pontos és részletes tájékoztatásra, hogy az Önnek legjobb döntést tudja meghozni.

[

A mellimplantátumok jellemzői

Számos elismert gyártó van a piacon és nagyon sok típus és méret közül választhatunk. Az alábbi pontok különböztetik meg a mellimplantátumokat:

1 – az implant formája:

Kerek implantátumok:

Jobban javítják a mell felső teltségét. Továbbá az anatómiai implantátumokkal szemben kerekségük miatt nincs probléma akkor sem, ha esetlegesen elfordulnak.

Anatómiai implantátumok:

Általában természetesebb megjelenést kölcsönöznek. Kevésbé telítik ki a mell felső részét, ám korrigálhatják a bimbó helyzetét. Egy hátrányuk: Esetleges megfordulás esetén szükségessé válhat egy újabb műtéti beavatkozás, hogy eredeti helyükre kerüljenek újra.

2 – Az imlantátum kitöltése

Sóoldattal töltött implantátumok:

Ahogy a nevük is mutatja ezek az implantátumok sóoldattal vannak feltöltve. Előnyük, hogyha az implantéátum külső héja megsérül bármilyen oknál fogva, akkor a kiszabadult sóoldatot a test egyszerűen visszaszívja. Hátránya, hogy érintésük kevésbé természetes.

-Szilikonnal töltött implantátumok:

Ezeket a mellimplantátumokat kohéziós szilikonnal töltik meg. Ez természetesebb érzetet kölcsönöz az implantnak, így az egész világon jóval népszerűbbnek bizonyulnak. Hátrányuk azonban, hogyha megsérül külső héjuk a szilikon szivárogni kezd az implantátum üregbe. Az emberi test nem képes lebontani a szilikont, így azt sérülés esetén minél hamarabb szükséges cserélni. Célszerű évente MRI vagy UH felvételt készíteni az implantátumokról, illetve kontroll vizsgálatra járni plasztikai sebészéhez.

 

3 – Az implantátum felülete:

-Sima felületű implantátumok: Ez a fajta felület lágyabb tapintást és kissé természetesebb megjelenést kínál. Vékony hölgyeknél hajlamos lehet a hullámzásra.

-Textúrált felületű mellimplantátumok

Breast Implant Surface
Z

Hogyan történik a mellnagyobbítás?

A műtét előtt teljes vérképet és UH vagy mammográfia vizsgálatot kérünk elvégeztetni.

A konzuktáció során megvitatjuk a mellimplantátumok elhelyezését, mellkas izomzatához való pozicionálását és a bemetszés helyét. az eljárást általában általános altatásban hajtjuk végre. A metszést úgy helyezzük el, hogy az ne legyen túl látható. Az optimális metszést a mell hajtása mentén ejtjük.

A bemetszés mérete az implantátum nagyságától és típusától függ. A bemetszést követően egy zseb jön létre a mellizom felett vagy alatt – attól függően miben állapodtunk meg a konzultáció során.

A műtét után szorító melltartó viselése javallott 8 hétig.

r

A mellnagyobbítással járó kockázatok

Ahogy minden altatásos műtét során így itt is számolnunk kell esetleges kockázatokkal, mint a  vérzés, haematoma,  gyenge sebgyógyulás és fertőzés.

Sűrűbben előforduló kockázat a mellbimbó érzékelésének megváltozása, fájdalom és folyadék képződés.

A mellimplantátum késői szövődményei közé tartoznak a rossz elhelyezés, szivárgás, repedés, kapszula kontraktúra (az implantátumot körülvevő kapszula megkeményedése, későbbi deformációhoz vezethet ami után szükséges less az implantátum eltávolítása). Továbbá a mellimplantátummal társult  anaplasztikus nagysejtes limfóma. Bővebben lejjebb olvashat.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy mérettől, márkától függetlenül érdemes a mellimplantátumokat 10-12 évente cserélni.

Mellimplantátumhoz társult anaplasztikus limfóma

A BIA-ALCL súlyos káros szövődmény. Nagyrészt a makrostruktúrájú implantátumokhoz kapcsolódik. A legtöbb esetet egy gyártóhoz kapcsoltak, amit azóta már betiltottak. 

A mellnagyobbítást követő gyógyulás folyamata

A műtétet követően egy éjszakát klinikánkon kell töltenie megfigyelés miatt. Mindkét oldalt drain csövet fogunk kivezetni amely a felesleges vért és folyadékot gyűjti össze.

A mellek az első 2-3 hétben duzzadtak maradnak, ez teljesen természetes. A duzzanat folyamatosan csökkeni fog. A fájdalom és a kényelmetlenség érzet általában nem tart tovább 5-7 napnál. Plaszikai sebészünk fájdalomcsillapítókat és egyéb szükséges gyógyszereket írhat fel Önnek. A szorító melltartót 8 hétig javallott viselni. Az első két hétben kerülendő a vezetés, nehéz tárgyak cipelése, nagyobb mozgások. A varratok felszívódnak, azonban a csomókat szükséges lehet eltávolítani két hét múlva.

A műtétet követően egy hét múlva, két hét múlva, 3 hónap múlva és egy év múlva fogjuk visszavárni kontroll vizsgálatra. Ezt követően pedig évente egyszer.

Breast augmentation (fat grafting)

AKA “breast lipofilling” is a procedure, which aims to IMPROVE your breast shape and to a lesser degree size with the help of your own fat harvested from elsewhere on your body.

t

Who could benefit from a breast augmentation with fat grafting?

To undergo this procedure is a very personal decision; make sure this is what YOU want and not what someone else wants you to have done!!  You would most likely benefit from breast lipofilling if you were unhappy with the shape of your breasts e.g. lacking upper breast fullness or breast asymmetry. If you would like to have noticeable breast augmentation and choose fat grafting over implant insertion please be aware that one procedure may not be adequate and a second or even a third procedure may be necessary to achieve the result you want. Breast augmentation with fat grafting is best reserved for patients who would like mild/moderate changes in size or shape. It is also limited by the amount of excess fat available elsewhere for harvesting. Breast lipofilling alone cannot address a sagging breast. Such presentations are often best corrected with a combination of breast augmentation (implant or fat grafting) as well as a breast lift.

R

Evaluation for a breast Augmentation with fat grafting:

Apart from a detailed medical history, during a breast lipofilling consultation your breast size, shape and the size and position of your nipples will be evaluated and discussed. Your skin quality will also be taken into account. Personal and family history of breast cancer, previous or planned pregnancies will also be taken into consideration. It is not advisable to consider breast augmentation soon after childbirth or completion of breast-feeding. You will also be evaluated for potential fat harvesting sites. This could be your tummy, thighs or anywhere that you feel is hard to shift.

During the consultation advantages and limitations of breast fat grafting will be discussed. It is important that you understand all aspects of your planned breast procedure and if unsure make sure to ask questions.

Z

How is breast fat grafting/lipofilling done?

Prior to breast fat grafting surgery you have to make sure you have had a full blood test, as directed by your surgeon as well as either a breast ultrasound or mammogram. The procedure can be carried out under general anaesthesia or local anaesthesia depending on the extent of lipofilling required. Initially fat is harvested –liposuction- with the help of specially designed harvesting cannulas and processed, ready for grafting. The collected processed fat is then finely grafted using another specially designed cannula by means of serial injections into your breast’s fatty tissue. This step is limited by the amount of fatty tissue covering your breast glandular tissue. Finally the small incisions are closed and a support bra is applied over your dressings.

Over time some loss of variable amount of transferred fat is expected. This may be any where between 20-40%.

r

Risks associated with breast augmentation fat grafting!

Apart from possible risks associated with general anaesthesia, as with any surgery there is always a risk of bleeding, haematoma as well as infection. Also it is possible to develop a seroma– fluid collection-, breast cysts and microcalcifications. Due to the nature of this procedure you should also be aware of the risk of DVT and pulmonary embolism, particularly fat embolism.

Recovery following breast fat grafting!

You may stay overnight following surgery if you have had the procedure done under general anaesthesia. Otherwise you will be discharged a few hours following surgery. Your breast will be swollen and will remain so for the first 2-3 weeks, the swelling subsiding gradually. Pain and discomfort is typically associated with the body region having undergone liposuction. Your surgeon will prescribe painkillers and any other medication deemed necessary for you. The support bra and compression garment provided will have to be worn for 8 weeks. During the first two weeks you should avoid strenuous activity and lifting heavy objects or any sudden movements. Sutures are removed after a week. Exercise should be avoided for the first 4-6 weeks depending on your recovery. Following surgery you are expected to return to us for follow up visits after a week and then again at 2 weeks, and 3 months.

Mennyibe fog kerülni?

Foglaljon időpontot

Küldjön üzenetet!