Mellnagyobbítás (implantátummal)

A mellnagyobbítás történhet implantátum segítségével vagy saját zsír feltöltéssel.

t

Mikor érdemes mellnagyobbítást végezni?

Ez a műtét típus, mint majdnem minden plasztikai beavatkozás nagyon személyes kérdés. Mielőtt véglegesen a műtét mellett dönt győzödjön meg róla, hogy valóban ez az amit Ön szeretne, és valóban saját boldogsága miatt szándékozik mellnagyobbítását végeztetni. Amennyiben nem elégedett melle alakjával vagy nagyságávval indokolttá válhat a mellnagyobbítás. Természetesen előfordulhat, hogy térfogatbeli problémák adódnak, akár nagy fogyást vagy terhességet követően. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy Önmagában a mellek megnagyobbítása nem feltétlen orvosolja a megereszkedést, ezért bizonyos esetekben szükséges lehet felvarrásuk is. Természetesen ez a személyes konzultációt követően egyértelművé válik és plasztikai sebészünk segíteni fog meghozni az optimális döntést.

R

Mi fog történni a személyes konzultáción?

A személyes konzultáció során plasztikai sebészünk megvizsgálja  a mellek alakját, nagyságát, valamint a mellbimbók méretét és helyzetét. Természetesen fontos tényező a bőr milyensége is, ezt is számításba vesszük. Fontos kitérni a páciens kórtörténetére (esetleges rákos megbetegedés korábban vagy a családban). Továbbá szükséges megbeszélnünk, hogy terveznek-e terhességet, mikor, hány gyermeket szeretnének. Közvetlen szülés vagy szoptatás után még nem tanácsolt a műtét. Műtét előtt fontos eldöntenünk, hogy mi az a méret/implantátum típus ami leginkább illene Önhöz, illetve hogy hova kerülnek elhelyezésre a szövet és izomzathoz képest. Fontos tudnia, hogy nálunk bármilyen kérdésére azonnali választ tud kapni a műtéttel kapcsolatosan, nagy hangsúlyt fektetünk a pontos és részletes tájékoztatásra, hogy az Önnek legjobb döntést tudja meghozni.

[

A mellimplantátumok jellemzői

Számos elismert gyártó van a piacon és nagyon sok típus és méret közül választhatunk. Az alábbi pontok különböztetik meg a mellimplantátumokat:

1 – az implant formája:

Kerek implantátumok:

Jobban javítják a mell felső teltségét. Továbbá az anatómiai implantátumokkal szemben kerekségük miatt nincs probléma akkor sem, ha esetlegesen elfordulnak.

Anatómiai implantátumok:

Általában természetesebb megjelenést kölcsönöznek. Kevésbé telítik ki a mell felső részét, ám korrigálhatják a bimbó helyzetét. Egy hátrányuk: Esetleges megfordulás esetén szükségessé válhat egy újabb műtéti beavatkozás, hogy eredeti helyükre kerüljenek újra.

2 – Az imlantátum kitöltése

Sóoldattal töltött implantátumok:

Ahogy a nevük is mutatja ezek az implantátumok sóoldattal vannak feltöltve. Előnyük, hogyha az implantéátum külső héja megsérül bármilyen oknál fogva, akkor a kiszabadult sóoldatot a test egyszerűen visszaszívja. Hátránya, hogy érintésük kevésbé természetes.

-Szilikonnal töltött implantátumok:

Ezeket a mellimplantátumokat kohéziós szilikonnal töltik meg. Ez természetesebb érzetet kölcsönöz az implantnak, így az egész világon jóval népszerűbbnek bizonyulnak. Hátrányuk azonban, hogyha megsérül külső héjuk a szilikon szivárogni kezd az implantátum üregbe. Az emberi test nem képes lebontani a szilikont, így azt sérülés esetén minél hamarabb szükséges cserélni. Célszerű évente MRI vagy UH felvételt készíteni az implantátumokról, illetve kontroll vizsgálatra járni plasztikai sebészéhez.

 

3 – Az implantátum felülete:

-Sima felületű implantátumok: Ez a fajta felület lágyabb tapintást és kissé természetesebb megjelenést kínál. Vékony hölgyeknél hajlamos lehet a hullámzásra.

-Textúrált felületű mellimplantátumok

Breast Implant Surface
Z

Hogyan történik a mellnagyobbítás?

A műtét előtt teljes vérképet és UH vagy mammográfia vizsgálatot kérünk elvégeztetni.

A konzuktáció során megvitatjuk a mellimplantátumok elhelyezését, mellkas izomzatához való pozicionálását és a bemetszés helyét. az eljárást általában általános altatásban hajtjuk végre. A metszést úgy helyezzük el, hogy az ne legyen túl látható. Az optimális metszést a mell hajtása mentén ejtjük.

A bemetszés mérete az implantátum nagyságától és típusától függ. A bemetszést követően egy zseb jön létre a mellizom felett vagy alatt – attól függően miben állapodtunk meg a konzultáció során.

A műtét után szorító melltartó viselése javallott 8 hétig.

r

A mellnagyobbítással járó kockázatok

Ahogy minden altatásos műtét során így itt is számolnunk kell esetleges kockázatokkal, mint a  vérzés, haematoma,  gyenge sebgyógyulás és fertőzés.

Sűrűbben előforduló kockázat a mellbimbó érzékelésének megváltozása, fájdalom és folyadék képződés.

A mellimplantátum késői szövődményei közé tartoznak a rossz elhelyezés, szivárgás, repedés, kapszula kontraktúra (az implantátumot körülvevő kapszula megkeményedése, későbbi deformációhoz vezethet ami után szükséges less az implantátum eltávolítása). Továbbá a mellimplantátummal társult  anaplasztikus nagysejtes limfóma. Bővebben lejjebb olvashat.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy mérettől, márkától függetlenül érdemes a mellimplantátumokat 10-12 évente cserélni.

Mellimplantátumhoz társult anaplasztikus limfóma

A BIA-ALCL súlyos káros szövődmény. Nagyrészt a makrostruktúrájú implantátumokhoz kapcsolódik. A legtöbb esetet egy gyártóhoz kapcsoltak, amit azóta már betiltottak. 

A mellnagyobbítást követő gyógyulás folyamata

A műtétet követően egy éjszakát klinikánkon kell töltenie megfigyelés miatt. Mindkét oldalt drain csövet fogunk kivezetni amely a felesleges vért és folyadékot gyűjti össze.

A mellek az első 2-3 hétben duzzadtak maradnak, ez teljesen természetes. A duzzanat folyamatosan csökkeni fog. A fájdalom és a kényelmetlenség érzet általában nem tart tovább 5-7 napnál. Plaszikai sebészünk fájdalomcsillapítókat és egyéb szükséges gyógyszereket írhat fel Önnek. A szorító melltartót 8 hétig javallott viselni. Az első két hétben kerülendő a vezetés, nehéz tárgyak cipelése, nagyobb mozgások. A varratok felszívódnak, azonban a csomókat szükséges lehet eltávolítani két hét múlva.

A műtétet követően egy hét múlva, két hét múlva, 3 hónap múlva és egy év múlva fogjuk visszavárni kontroll vizsgálatra. Ezt követően pedig évente egyszer.

Mennyibe fog kerülni?

Foglaljon időpontot

Küldjön üzenetet!