Orrplasztika

Az orrplasztika egy műtéti eljárás, amely fő célja általában az orrhibák csökkentése. Nagyon hatékony, látványos beavatkozás, hiszen javítja az arc harmóniáját és esztétikáját. Szükség esetén kijavítja a légzést akadályozó septum hibákat.

t

Kinek javasoljuk az orrplasztikát?

Az az orr, amely nincs tökéletes összhangban az arcvonásokkal elégedetlenség forrása lehet. Azt természetesen tudnunk kell, hogy minden embernél vannak eltérések, asszimetriák. Természetesen a mi dolgunk, hogy ezeken csökkentsünk, de azt fontos tudni, hogy bizonyos esetekben ez nem teljesen elérhető. Tudunk változtatni a formán, méreten, profilon, szélességen, orrcsúcs alakján és szögén is. Valamint változtatni tudjuk az orrlyukak méretét és alakját is.

R

Orrplasztika konzultáció

Az orrplasztika konzultáció során átbeszélünk minden fontos egészségügyi kérdést és vágyait a tökéletes orral kapcsolatosan. Természetesen az esetleges nehéz légzésről már  a konzultáció során szót kell ejtsünk. Plasztikai sebészünk alaposan megvizsgálja az orr formáját, arcához való viszonyát. Ezután részletesen átbeszélik az esetleges megoldásokat és megtervezik a műtét időpontját.

Z

Hogyan zajlik az orrplasztikai műtét?

A legtöbb orrplasztikát általános altatásban végezzük. A műtét előtt teljes vérképet kérünk Mindenkitől. Az orrplasztika lehet zárt vagy nyitott. Mi a különbség?
A zárt orrplasztika az, amikor plasztikai sebészünk az orrlyukába helyezett bemetszéseken keresztül jut hozzá az alatta lévő csontokhoz és porcokhoz.
A nyílt orrplasztika az, amikor az orr külső felén, neveztesen a két orrlyukat elválasztó függőleges bőrrészen történik. (columellán)
Az eljárás végén felszívódó vagy fel nem szívódó varratokkal zárjuk a bemetszéseket és gipszet helyezünk el, amelyet ragasztóval rögzítünk.

r

Az orrplasztika kockázatai

Az orrplasztika– hasonlóan más nagy műtétekhez – az altatáson kívül más kockázatokkal is járhat:

Vérzés, rossz sebgyógyulás, DVT, tüdőembólia, bőrelhalás. Ezek bármelyike revíziós műtéthez vagy további kórházi ellátáshoz vezethet. Továbbá ritkán előfordulhat az orr nem kielégítő formája vagy a jövőbeni orron át történő légzés nehézsége, illetve az orrszeptum perforációja.

Felépülés az orrplasztika után

 Amikor felébred az lesz az első, hogy furcsálni fogja, hogy csak szájon át lélegezhet és, hogy az orra be van kötve. Jelentős duzzanat és véraláfutás keletkezhet a szem és orr környékén. A varratokat és a gipszet körülbelül egy hét múlva eltávolítjuk.

Az orr duzzanata megszűnik pár héten belül, de a végleges kontúr kialakulása egy év is lehet.

Mennyibe fog kerülni?

Foglaljon időpontot

Küldjön üzenetet!