t

Kinek ajánljuk a szemhéjplasztikát?

Általában azoknak a pácienseinknek érdemes szemhéjplasztikát végezni, akiknek a szemükre lógó szemhéj zavarja a látást, esztétikai problémát okoz a lógó bőr, táskák és karikák alakulnak ki a szemek körül.

R

Szemhéjplasztika konzultáció

A szemhéjplasztika konzultáción plasztikai sebészünkkel átbeszélik részletesen kórtörténetét, szükségünk lesz minden egészségügyi adatra. Magasvérnyomás, cukorbetegség, allergia mind emelhetik a szemhéjplasztikai komplikációit, így mindenről tájékoztassa sebészünket. Amennyiben száraz szem diagnózist állapított meg Önnél szemésze – szinten tudassa velünk.

Z

Hogyan zajlik a szemhéjplasztika?

Különböző féle eljárások ismertek. Fel kell térképezni a szemhéj lógásának nagyságát, esetleges zsírtömeg mennyiségét, szemöldök és szemhéjak helyzetét. Általános helyi érzéstelenítésben végezzük a műtétet. Bemetszést ejtünk a területen és kivágjuk a felesleges bőrt, majd összevarrjuk a sebet és leragasztjuk.

Felső szemhéjak: A természetes ránc mentén ejtjük a bemetszést. A keletkező heg általában nem feltűnő.

Alsó szemhéjak: Az alsó szempillák alá szoktuk rejteni a bemetszést.

r

Esetleges kockázatok a szemhéjplasztika beavatkozás után

Az esztétikai szemhéjplasztikai kockázatai nagyon csekélyek. Előfordulhat vérzés, lassú heggyógyulás. A száraz, ingerlékeny szem tünetei általában idővel elmúlnak.

Felépülés a szemhéjplasztika után

Érdemes a műtétet követő 1-2 napban pihenni. A gyógyulás páciensenként és még oldalanként is más és más időtartamot jelent. Érdemes hideg vízzel borogatni a területet. A varratokat 5-7 napon belül kiszedjük. Az első három hétben kerülni kell az emelést, húzást, különösebb megterhelő mozgásokat.

Mennyibe fog kerülni?

Foglaljon időpontot

Küldjön üzenetet!