Karplasztika

A karplasztika célja, hogy eltávolítsuk a felesleges bőrt a felkarról a kontúrosabb – feszesebb bőr eléréséhez.

t

Kinek ajánljuk a karplasztikát?

Az alkalmas jelölt általában az, akit egészséges életmódja ellenére is zavar karján a megereszkedett bőr és változtatni szeretne. A bőrfelesleg az öregedés, a súlyingadozások, a terhesség vagy jelentős fogyás következménye lehet. Fontos, hogy páciensünk a karplasztikára ne, mint fogyási eszköre tekintsen, ugyanis ez nem az. Amennyiben még tervez fogyást, akkor nem érdemes karplasztikát végezni.

R

Karplasztika konzultáció

A karplasztika konzultáció során sebészünkkel részletesen átbeszélik az igényeit, egészségügyi állapotot és együtt megtervezik a műtét idejét és az azután következő regenerálódási időszakot. Sebészünk meg fogja vizsgálni a karját. Minden kérdését nyugodtan tegye fel konzultációnk alatt, igyekszünk mindenre részletes választ adni, és így megkönnyíteni döntését.

Z

Hogyan zajlik a karplasztika?

A karplasztikát általában altatásban végzik. Egyes esetekben érdemes lehet a körülhatárolt terület zsírszívásával kezdeni.  Ezt követi a belső karon ejtett halfark szerű metszés, úgy alakítva, hogy a felesleges bőr a könyökétől a felső kar végéig eltávolításra kerüljön. A bemetszés nagysága a felesleges bőr mennyiségétől függ. Végül a bőr széleit összevarrjuk és sebkötés után kompressziós ruhát húzunk a karokra.

r

A karplasztika kockázatai

A karemelés a hasonló nagy műtétekhez súlyos szövődményekkel járhat. Vérzés, rossz sebgyógyulás, DVT, tüdőembólia, bőrelhalás. Egyéb szövődmények: idegkárosodás, szeroma, kar duzzanata. Ezek bármelyike revíziós műtéthez vagy további kórházi ellátáshoz vezethet.

Felépülés a karplasztika után

A karplasztikát követően egy éjszakát tölt nálunk bent a klinikán. Mindkét oldalt drain csöveket fogunk kivezetni a felesleges vér és egyéb folyadék kivezetése végett. Ezeket 2-4 nap múlva el is távolítjuk gyógyulástól függően. A kompresszós ruhát 6-8 hétig kötelező viselni, ezzel segíti a regenerálódást. egy-két és négy hét múlva kontrollra várjuk.  A DVT profilaxis injekciót otthoni használatra adjuk, természetesen megtanítva az adagolást. Az első két hétben nagyon fontos a kíméletes életmód, majd sebészünk tanácsokkal fogja ellátni, hogy milyen ritmusban álljon vissza a hétköznapokra és a munka végzésre.

Mennyibe fog kerülni?

Foglaljon időpontot

Küldjön üzenetet!